متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1398/09/10
  • - تعداد بازدید: 16
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

پنج ایراد غذایی کودکان در سنین مدرسه و راهکار اصلاح آنها

پنج ایراد غذایی کودکان در سنین مدرسه و راهکار اصلاح آنها

پنج ایراد غذایی کودکان در سنین مدرسه و راهکار اصلاح آنها

 

به گزارش روابط عمومی دانشکده تغذیه و علوم غذایی، اغلب کودکان در سنین خاصی بدغذایی را تجربه می کنند و این اتفاق با حضور در جمع دوستان در مدرسه معمولا تشدید می شود. در این مطلب قصد داریم 5 ایراد عمده غذایی کودکان سنین مدرسه را بررسی کرده و راهکارهایی عملی برای آنها ارائه کنیم. ضمن اینکه فراموش نکنید رفتار خانواده، گروه دوستان، تزیین و طعم غذاهای ارائه شده به کودک نیز دارای اهمیت است.

1 . خودداری از مصرف گوشت:

برخی از کودکان سنین مدرسه از خوردن گوشت امتناع می ورزند در حالی که مصرف گوشت به عنوان منبع عمده پروتئین با کیفیت خوب، آهن و روی دارای اهمیت است. لازم است به مادران توصیه شود در غذاهایی که مورد علاقه کودک است از گوشت چرخ شده استفاده کنند مانند ماکارونی، املت گوشت، کتلت، همبرگر و کباب که در منزل تهیه شود.

2 . خودداری از مصرف گروه شیر و لبنیات:

میزان نیاز به گروه شیر و لبنیات در سنین مدرسه 3- 2 واحد در روز است. اگر کودک علاقه ای به خوردن شیر ساده ندارد می توان شیر طعم دار خانگی را به او توصیه کرد. مثلا ترکیب شیر با انواع میوه ها مثل توت فرنگی یا موز و ... . یهمچنین می توان مقداری عسل به شیر اضافه نمود تا طعم آن تغییر کند . گفتنی است مقدار زیاد کاکائو به علت داشتن اگزالات از جذب کلسیم شیر جلوگیری می کند.

می توان شیر را در قالب غذاهایی مثل فرنی، شیر برنج، سوپ و … به کودکان داد و یا از فرآورده های شیر مانند ماست، پنیر و کشک در وعده صبحانه، ناهار و شام یا بستنی های لبنی در میان وعده (به شرط مصرف متعادل) استفاده نمود .

3 . خودداری از مصرف سبزی ها:

معمولاً کودکان در این سنین تمایلی به مصرف سبزی های تازه ندارند. به مادران توصیه می شود که سبزی های خام مثل هویج، گوجه فرنگی،کاهو، گل کلم و سبزی های پخته مثل چغندر پخته (لبو) نخود فرنگی ، لوبیا سبز، کدو حلوایی را به عنوان میان وعده و با برش ها و تزیین مناسب به کودکان بدهند.

4 . افراط در مصرف شکلات و شیرینی :

مصرف بی رویه شکلات و شیرینی موجب بی اشتهایی و سیری کاذب در کودکان شده، آنها را از مصرف وعده های اصلی غذایی باز می دارد در نتیجه موجب اختلال رشد آنها خواهد شد. به والدین توصیه می شود حداقل در منزل از نگهداشتن شکلات و شیرینی خودداری کنند و به این ترتیب، دسترسی دائمی کودکان به این خوراکی ها راکاهش دهند. از دادن شکلات و شیرینی به عنوان جایزه خودداری کنند و با تنظیم یک برنامه منظم، تعداد شکلات و شیرینی که دانش آموز در طول روز مصرف می کند را کنترل نمایند. برای جلوگیری از خراب شدن دندان ها باید به کودکان آموزش داد که پس از خوردن مواد قندی و شیرینی به ویژه شکلات ها و آب نبات هایی که به سطح دندان می چسبند، دهان و دندان های خود را با آب و حتی الامکان مسواک شستشو دهند.

5 . مصرف بی رویه تنقلات غذایی کم ارزش:

متاسفانه برخی از تنقلات تجاری مثل انواع پفک و چیپس به طور بی رویه توسط کودکان و دانش آموزان مصرف می شود. خوردن پفک به خصوص قبل از وعده های غذایی به دلیل ایجاد سیری کاذب کودکان را از خوردن وعده های اصلی که باید مواد مغذی موردنیاز برای رشد را تامین کند باز می دارد. از سوی دیگر نمک زیاد این مواد، ذائقه کودک را به خوردن غذاهای شور عادت می دهد. انواع چیپس ها عاوه بر شور بودن، به دلیل چربی زیادی که دارند موجب چاقی بی رویه کودکان می شوند. مطالعات متعددی رابطه بین خوردن مواد شور در کودکی و افزایش فشار خون در دوران بزرگسالی را به اثبات رسانده است. نوشیدن بی رویه نوشابه های گازدار نیز علاوه بر ایجاد سیری کاذب، موجب اختلال در جذب مواد مغذی مانند کلسیم می شود. به والدین توصیه میشود که کودکان را به مصرف تنقلات سنتی مثل نخودچی و کشمش، گردو، بادام، پسته، گندم برشته، برنجک، عدس برشته شده، توت خشک، انجیر خشک و میوه های خشک تشویق کنند و همچنین به جای نوشابه های گازدار از دوغ، آب میوه طبیعی یا آب استفاده کنند

 

محمدجعفر دهزاد، کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده
  • کد خبری : 14754
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید